Til curling under de olympiske lege

OL stemningen havde totalt overtaget Vancouver, så vi tænkte vi var nødt til at prøve at komme til at se nogle af konkurrencerne. Det viste sig de fleste spændende ting, som f.eks. pukkelpist eller super G allerede var udsolgt, øv altså!

Derfor gik vi efter noget, hvor der var danskere med - Curling. Man kan vel næppe kalde curling en intens sport, eller en sport hvor udøverne nødvendigvis er i god form, men som sagt - vi havde et dansk hold med og de havde vist klaret sig nogenlunde inden OL, så vi gav det en chance. Vi fik billetter til de danske kvinders kamp mod rusland, det var stadig tidligt i turneringen så vi havde ikke rigtigt set nogen af holdene spille før. Samtidig spillede kina mod Schweiz og england mod sverige.

Ved Curlinghallen

Security check Afsted det gik med bussen mod det olympiske curling stadion sammen med en millard (mindst) andre OL entusiaster. Det første vi så var sikkerhedschecket for at komme ind på området. Det var ligesom i lufthavnen: Alle ens egendele blev scannet og man skulle selv gennem en metaldetektor. Fint nok, det er jo vigtigt, at sikkerheden er i orden.

Vi kom ind at sidde i hallen midt i den kinesiske enklave, men kinesere bliver man hurtigt vandt til når man bor her - det virker som om halvdelen af byen er kinesisk.
Holdene var i gang med deres opvarmningskast på dette tidspunkt - danmark skulle spille længst væk fra os, fedt. Der var en god stemning i hallen og vi så frem til en spændende kamp mod russerne. Som sagt vidste vi ikke så meget om holdene og troede faktisk Danmark havde en chance. Holdene forlod hallen, for derefter at gå ind igen til den officielle indmarch.

Præsentation af holdene Danmark gik naturligvis forrest som det sig hør og bør :-)
Kampen gik igang, og allerede efter et par ender kunne vi se, hvor det bar hen ad. De danske kvinder nægtede af en eller anden grund at lytte til alle de gode råd og fremragende taktikker vi udtænkte for dem - de havde en helt anden plan. "The Danes are going for "the Hammer"

Midt i kampen At have "the hammer" betyder, at man har retten til at kaste den sidste sten i en ende. Man kan have den fra starten ved lodtrækning, eller få den hvis de andre har vundet den forrige ende. Danmarks strategi om at have the hammer gik fremragende - russerne vandt de fleste ender og dermed havde danmark jo "The Hammer" i næste ende... Der er kun et lille problem med den strategi - de andre scorer flest point med mindre man kan udnytte hammeren godt.
I kan næsten regne ud, hvordan det gik med den del af det - rigtigt skidt faktisk. Nå, ingen grund til at gå i detaljer med det - det endte med at vi tabte kampen til russerne. Jeg havde flere gange lyst til at råbe til pigerne, at de "Skulle se at tage sig sammen", men Tina mente ikke, at det var en god idé. Desuden ville hun jo "blive nødt til at finde sig en ny plads", hvis jeg gjorde noget pinligt, så jeg holdt mig i skindet :-)

Uenighed om hvilken sten, der er tættest på centrum I pausen var det tid til lidt at spise. Udvalget var ikke så stort så vi gik efter noget vi kender hjemmefra - hotdogs. Vi kunne jo ikke vide at en Canadisk hotdog og en danks hotdog stort set kun har brødet til fælles. En hotdog her består kun af brød, som vi kender det, og af en gigantisk, svedende, kogt pølse som det er umuligt at vide hvad bestod af. Nå, de var jo købt og betalt så spises skulle de naturligvis. Man kunne selv hælde lidt ketchup og mustard (sennep) på, men hvor var remouladen??? Nå jo, det kender de slet ikke her. De har ikkke engang noget, der minder om det.

Det endte jo med Danmark tabte kampen, men vi fik en hyggelig aften ud af det. Desuden har vi jo så prøvet at være til vinter OL, noget vi nok ikke ville opleve i Danmark! Når Paralympics starter håber vi, vi kan få billetter til noget skisport ved skisportsstedet Whistler - men det må I vente med at høre om lidt endnu...

Til toppen
DER FEJES
...og så skal der fejes...
Endnu mere fejning
...dobbeltfejning. Mon stenen når helt i mål?
Skal jeg feje?
Skal jeg feje?
Timeout
Holdene har timeout og overvejer den bedste strategi
Til toppen